Shirebacken

Shirebacken

April & vår 2012

Hästarna & gårdenPosted by Ellen 24 Apr, 2012 09:36:00
Underbara vår, så lycklig man blir! Allt rullar på bättre än någonsin på gården nu, och allt känns ganska perfekt. Inomhus är renoveringen klar helt och hållet för i år. Nästa år ska vi nog göra om ett par småsaker i köket bara. Härligt att allt äntligen börjar ta form! Vi har bokat snickare till stallet och ändrat om planerna för det litegrann. Nu tror jag det blir så bra att jag aldrig kommer ångra mig :)

Hästarna är under full utbildning, och de är så duktiga. Fölen från förra året är lika underbara som Edith var i den åldern, och de är så kloka. Otroligt vad de förstår! Jag har minsann inte behövt anstränga mig i onödan när det gäller dem inte, de har lärt sig från början.

Nu ska ni får höra på det mest otroliga av allt!......................

Idag kan jag med glädje och stolthet meddela att röntgenplåtarna jag skickade iväg till Holland i februari, även av Hollands veterinärer bedöms som ok. Därmed hävs kasseringen av Ziggy Collins, och hans avkommor är välkomna för registrering hos STS.

Jag vill tacka den nuvarande styrelsen för all hjälp i ärendet, och hoppas verkligen att det är så här föreningen fortsättningsvis väljer att arbeta. För att få en stark och bra ras av högsta kvalitet måste vi samarbeta, annars kan vi lägga ner aveln redan idag.

Ziggy Collins var alltså kasserad på felaktiga grunder och ”den lösa benbiten” var helt enkelt, som veterinärerna här i Sverige sa, en dåligt tagen bild där sporren ser ut att vara just en lös benbit. Vi fick själva fram ett par sådana otydliga vinklar när vi testade oss fram på kliniken.

Tyvärr gick ju hingstvisningen av stapeln helgen som var, och vår enda chans att får honom godkänd i år vore Holland i höst. Dock känner jag nog att jag tänker vänta, då jag tycker Sigge ska få gå och ha det bra med sin älskade Twiggy i lugn och ro utan att behöva åka iväg några längre turer. Det är han värd!

Tänkte lägga ut tidigare resultat från hingstpremieringen för Irish Cob där han godkänts som förstapremiehingst med 144 poäng om det inte vore för de felaktiga röntgenplåtarna.

Kondition: 9,5

Irish Cob typ: 9

Huvud: 8,5

Hals: 9

Topplinje: 9

Bog, bringa, manke: 9

Kors och flanker: 9

Rygg: 9

Ben: 9,5

Skritt: 9,5

Trav: 8,5

Temperament: 9

Benbehåring: 9

Man/svans: 9

Färg: 8,5

Utstrålning: 9

/144 poäng – första premie - Arvika