Shirebacken

Shirebacken

Nytt år

Hästarna & gårdenPosted by Ellen 07 Jan, 2015 14:26:37
Då var vi inne på ett nytt år. Allt står fortfarande ganska still av personliga skäl. Här är inte många hästar på gården, utan mina fantastiska fodervärdar har dem hos sig och sköter det mesta.

Jag hoppas att detta året har lite mer positivt att ge än 2014 hade.

Eftersom så mycket förändras och har förändrats så har jag inte direkt uppdaterat övriga delar i hemsidan. Det tillkommer dock lite nya bilder i Galleriet med jämna mellanrum, så där kan ni ju hålla utkik.

Fantastiska Edith är eventuellt till salu till rätt köpare.

/ELugnt & fridfullt

Hästarna & gårdenPosted by Ellen 21 May, 2014 12:39:45
Idag var första riktiga sommardagen för i år. Fåglarna kvittrar och bina surrar i blommorna i trädgården. Känner mig för en gångs skull ganska avslappnad, och det märks på hästarna att de njuter av sina stora fina hagar med grönt gräs. De utstrålar lugn och harmoni.

Det händer inte så mycket med hästarna i övrigt. Här är några som hjälper mig att rida och fixa, annars är det lugnt. En liten Alva kom till världen den 7 maj också förresten. Elofs helsyster, och alltså avlad efter två legendariska shirehingstar. Henne kommer vi nog att sälja tids nog eftersom vi beslutat behålla Elof.


Tinker/IC

Hästarna & gårdenPosted by Ellen 14 Apr, 2014 14:04:04
Har ju glömt att uppdatera med att jag för ett par månader sedan fick svar på PSSM1-testen som jag skickat på analys. Ingen av hästarna bar på denna gen, tack och lov.

Ni som är i köpartagen av tinker/IC-se upp! Många hästar har inte testats, och många förbiser problemet av bla. ekonomiska skäl. Att avla på en häst med denna genetiska defekt är olagligt. Köper man en häst som är positiv för defekten gäller det att veta hur man ska utfodra för att hålla sin häst symptomfri.

Googla gärna PSSM typ 1, och fråga mig gärna om det är något ni undrar, så ska jag försöka svara så gott jag kan och leda er vidare i djungeln..


Lägger upp en bild på min rehab-IC Dilly. Tillsammans med henne försöker jag nu komma igång så sakteliga. Världens snällaste och goaste ponny som jag kan lita på till 110% <3


Nedan är hon tillsammans med goda vänners lilla pojk.

Vår?

Hästarna & gårdenPosted by Ellen 10 Feb, 2014 16:43:07
En stund idag var det riktigt härligt väder, så jag passade på att gå en liten kort promenad. Lina följde med, snäll som hon är. En liten bild på henne.

2014

Hästarna & gårdenPosted by Ellen 08 Feb, 2014 13:03:11
Nu är vi inne på ett nytt år, som jag verkligen hoppas innebär ett lättare liv. Jag är mer eller mindre hästlös just nu. Livet har inneburit problem och sjukdom sedan i somras och då har jag inte klarat engagera mig särskilt mycket. Nu är jag iaf till slut opererad, och mjälten med sina tumörer är borta. Jag har fortfarande ont, och jag har aldrig mått så här dåligt i hela mitt liv känns det som. Nu ska allt bara bli bättre, och jag försöker planera realistiskt inför våren och sommaren. Som vanligt vill jag mer än jag kan. Hälsan få styra allt.

När man inte mår bra behöver man hästarna mer än någonsin. Lina, som går kvar här hemma har verkligen varit min klippa. Hon är så himla rädd om mig dessutom. Vilken häst! Har köpt ny sadel med tillbehör till henne som jag fått hjälp att prova av Petra. Nu är vi väl förberedda den dagen jag kan hoppa upp igen :) Tills dess får jag njuta av hästarna på avstånd.

Stallet är "klart" förutom boxarna. Jag har inte ens orkat ta tag i det. Mamma ska hjälpa mig med ritningarna och sedan blir det väl klart under året någon gång. Då har jag iaf möjlighet att ha fler hästar om det skulle vara aktuellt, och allt blir smidigare med dem jag har. Känns skönt.


Hoppas ni får ett fantastiskt 2014!Mycket!

Hästarna & gårdenPosted by Ellen 22 Apr, 2013 14:41:03
Det har hänt en massa sedan sist! Vi fick vår underbare lille Elof, som är vår nya kelgris och som ska bo hos oss för alltid misstänker jag.

Thorwald har flyttat, och han har fått det toppen. Saknar honom dock, såklart!

Värst var att vi fick ta bort Aurora. Jag har tjutit mer eller mindre hela tiden i en veckas tid nu. Hon var ju den som fick mig på fötter igen efter cancern, den som jag alltid haft efter det och som var min glädje i så många svåra situationer. Hon var den jag längtade efter att få under hela min svåra tid, och den som lyste upp min tillvaro. Saknaden är enorm <3 Fina, älskade Aurora <3

Att sälja häst...

Hästarna & gårdenPosted by Ellen 16 Mar, 2013 17:34:04
Ibland är det otroligt tufft att sälja det man gått och väntat på så länge, och ännu värre är det när man själv varit extramamma åt den häst man ska sälja. Vi älskar verkligen Thorwald. Inte lite heller. Men någonstans måste vi sätta en gräns. Antingen säljer vi de uppfödningar som vi inte inte själva behöver i avelssyfte, eller också får vi sluta ta föl. Gud va jag kommer tjuta när han åker <33 Kanske känns det extra tufft bara för att Elsa åkte idag?

Vårkänslor

Hästarna & gårdenPosted by Ellen 07 Mar, 2013 08:13:29
Våren är här på riktigt, och det är härligt varmt på dagarna och solen skiner. Snart kommer Linas föl till världen, vilket vi är många som med spänning väntar på. Ska bli underbart kul, bara allt nu går bra... man är ju inte lite orolig efter det som inträffade med Solé förra året. Vad som helst kan ju faktiskt hända. Jag har dock en hel lista på jourhavande veterinärer, så det är ju åtminstone lite trygghet.

Nästa lördag åker Elsa till sin Kerstin, och det dröjer inte länge tills det är dags för Towa att åka till Petra. Samtidigt som det såklart är skönt, så kommer jag sakna dem hur mycket som helst! Det blir ju inte många kvar. Varken Edith, Lina, Ziggy el Twiggy är ju hemma. Då är det alltså bara Aurora, Pea och Thorwald kvar, och Thorwald flyttar väl också så småningom..

Hoppas ni njuter av våren :)

Next »